СПОРТЕН ПРАЗНИК С ПРИЯТЕЛИ

Х ОУ „Алеко Константинов“ скоро отбеляза своята 40та годишнина – години изпълнени с работа, съхраняване на традиции, разработване на иновации. Но преди много, много години нашето училище и VI СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ са се намирали в една сграда. Заедно двете училища са се радвали на съвместен училищен живот, изпълнен с различни инициативи.

След толкова много години, получихме покана от колегите да възобновим традициите, а ние с радост я приехме.  В изпълнение на лятната ваканционна програма за деца и ученици на МОН, началото поставихме днес, със Спортен празник „Отново заедно“. Празник, в който имаше победители, но нямаше победени.

Няколко отбора от двете училища показаха своите спортни възможности и желание за победа в различни щафетни игри. Празникът започна тържествено с Химна на Република България, госпожа Елена Димова поздрави отборите с музикално изпълнение, а танца на мажоретния състав на VI СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ повдигна градуса на доброто настроение.

На състезание, като на състезание – на края всички участници получиха награди, но най-голямата бяха емоциите и новите приятелства. Благодарим на нашите приятели от VI СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ гр. Перник и ще очакваме следващата среща с нетърпение!

Вашият коментар