Офис 365

     Облачните технологии навлизат стремително бързо във всички сфери на съвременния живот. Светът на цифровите технологии постоянно се движи напред, правейки информацията по-достъпна, комуникациите по-удобни, а споделянето на данни – по-сигурно. Иновативните облачни технологии позволяват на потребителите да се възползват от всичко това едновременно. Образователната сфера не остава встрани от навлизането на новите технологии. За нуждите на образованието се предлагат голям набор от възможности на Офис 365. Иновативната технология позволява на учителя и учениците да се свързват по много и различни начини, да обменят идеи, информация, различни файлове – текст, графика, видео и много други. Курсът включва голяма част от възможностите, които се предоставят с Офис 365 за образованието. Курсистите получават временен акаунт за достъп и работят реално по следните акценти: – Поща; – Групи; – Календар; – Офис онлайн; – OneDrive; – Форми; – Sway. Създаването на групи дава възможност за по-лесна организация на комуникацията на педагога с учениците от цял клас или с отделни класове или групи по интереси. Календара на група прави планирането на дейностите достъпно и дава възможност да се следят срокове по общи планове. Офис онлайн включва основните програми на офис пакета на Майкрософт. С тях може да се работи онлайн, без да се свалят на компютъра. Положителен аспект е възможността да се редактира общ файл от различни потребители.

Office365

Облачни технологии в Х ОУ „Алеко Константинов“

Всички учители и ученици, които са получените акаунти могат да се възползват от безплатните приложения на Майкрософт България ЕООД като следват указанията за вход и смяна на паролата.

1. Влезте във вашият акаунт на Office 365 от сайта https://portal.office.com

2. Изпишете акаунта си, който ви е създаден към сайта на училището.

3. Впишете автоматично създадената паролата, която се състои от малки, главни букви на латиница и цифри.

4. След като влезете, ви е необходимо отново да изпишете старата си паролата и НОВАТА създадена от вас парола /състояща се от главни, малки букви на латиница и цифри/ като я повторите отново НОВАТА парола. ЗАПИШЕТЕ СИ НОВАТА ПАРОЛА !!!

5.Влезте в електронната си поща от иконката

6.Избор на български език.

7.Избор на часова зона 

8.Натиснете бутон ЗАПИШИ.

БРАВО!!!

Насладете се на най-добрите приложения на вашите устройства и онлайн приложения на МАЙКРОСОФТ БЪЛГАРИЯ!!!

Център за обучение на Office 365 https://support.office.com/bg-bg/office-training-center

Офис 365

 

Получените име и парола, на учителите са и за електронния дневник: https://dnevnik.10ou.net/login

Официален сайт на училището