Иновативно училище

НП „Иновации в действие“ 2022-2023г
Иновативен урок “ Нашата красива България” 3-г клас

„Нашата красива България“ – това беше темата на иновативен урок по Човекът и обществото, проведен в 3-г клас. В този урок бяха използвани изкуствен интелект за по – достъпно възприемане на героите на урока, а именно Алеко Константинов и Бай Ганьо. Г-н Балкански осъществи така желаното от него пътешествие в България, но не с трен, а с робот Clementoni.

С помощта на Envision, учениците посочваха на картата на България къде се намира определен природен или исторически обект, правеха самооценка на отговорите на своите съученици и събираха цветни пликове с части от пъзел.

Попълваха „Дневник на пътешественика“ и сами изаботиха подаръци за гостите. Урока завърши с песен и прекрасно настроение.


НП „Иновации в действие“ –
„Магическата сила на думите в „Легенда за Рома“

Иновативен урок по НП „Иновации в действие“ в 5. „в“ клас на тема „Магическата сила на думите в „Легенда за Рома“. Учениците с вълшебни ключове отключиха вратите към приказната история за Ром и семейството му и влязоха в различни роли, променяйки времето и мястото на действието. В урока имаше танци, музика и поетичен рецитал по стихове на децата. Толерантността към другите етноси беше изведена като ключова предпоставка за добрите човешки взаимоотношения.


НП “Иновации в действие” –
„Welcome to London”

Иновативен урок в 4 “б” клас на тема „Welcome to London” по НП “Иновации в действие”. Ученици и гости направиха виртуална разходка в Лондон! Видяхме много забележителности! Научихме много! Пяхме! Играхме и се забавлявахме!


НП “Иновации в действие” –
”Перник-моят роден град”

Иновативен урок в 1 “в” клас”Перник-моят роден град” по НП “Иновации в действие”. Малките първокласници запознаха гостите от Варна, Търговище и с. Гложене със своя роден град Перник, разказаха за миналото, показаха най-забележителните места в града, назоваха най- значимите факти свързани с него, демонстрираха малка част от магията “Сурва” и много знания!Благодарим за гостуването! Добре дошли отново!


НП „Иновации в действие“ –
„Движение на веществата в растенията“

Иновативен урок по НП „Иновации в действие“ в 6 „а“ клас на тема „Движение на веществата в растенията“. Учениците с интерес наблюдаваха проводящи клетки под микроскоп, демонстрираха опити и презентации.


НП „Иновации в действие“ –
„Светът принадлежи на инициативните“

Открит урок по математика, по НП „Иновации в действие“, във IIa клас.Креативни, можещи и знаещи ученици, които доказаха и пред присъстващите гости, че „Светът принадлежи на инициативните“

Официален сайт на училището