В УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА…

Първите книги, закупени по модул „Библиотеките като образователна среда“ от Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на МОН са вече в училищната библиотека.  Нашето училище  е едно от първите  седемдесет училища в страната, които ще работят по модула. Включени сме  с проект за обогатяване на библиотечния фонд с нови книги и създаване на неформален кът за четене в библиотеката на стойност 4499 лв.

Работата по проекта ще осигури възможност на учениците от първи до седми клас да ползват нови, съвременни издания  и информация, ще разнообрази формите за организация на свободното време. Предвидени са съвместни инициативи с други обществени библиотеки в района и Регионалната библиотека „Светослав Минков“.

Наличието на съвременна училищна библиотека е от изключително значение, за да се осигури  стимулираща среда за личностното, социалното и културното развитие на учениците. Сред новите книги ще откриете енциклопедии с впечатляващи изображения, любопитни факти и важна информация; книги, които ще ви отведат в бъдещето или ще ви върнат при загадките от миналото.

Книга за  роботите ще ви въведе в света на удивителни творения като роботи футболисти, ръце – управлявани от мисълта. Има и материали за изработване на модели на роботи. Докато се забавлявате, ще получите представа какво е да си инженер и конструктор на роботи.  Разгръщайки Атласа с исторически и природни забележителности ще откриете полезна информация за близо 200 забележителни места от цяла България, красиви илюстрации и фотографии.

Ще научите за делата на най-великите българи, за героите от Средновековието и Възраждането, за будителите, за великите победи на бойното поле. Вълнуващо пътуване във времето на невероятни археологически загадки и открития и постижения на древните цивилизации.

Библиотеката ви очаква!

Вашият коментар