ВТОРА НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛА „НАУКА НА СЦЕНАТА“ 2023

ВЕЧЕ И С НАГРАДАТА В РЪЦЕ! ВТОРА НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛА „НАУКА НА СЦЕНАТА“ 2023ГР.СЕВЛИЕВО, 20-22 ОКТОМВРИ 2023г – ПЛАКЕТ, СЕРТИФИКАТИ И ГРАМОТА

Когато вдъхновението и инвестирането в усилия поотделно прелее в екипната работа!

Вече и с втората награда, плакет и сертификати в ръце от деветия фестивал „Наука на сцената, Севлиево,2023 за проекта: „Развиване на емоционална интелигентност с грижа за психичното здраве на деца и ученици през каузата „Омбудсман за правата на животните“ и природните науки чрез програма „Екоучилища“ от 10. ОУ „Алеко Константинов“, Перник, с ръководители Аделина Иванова, Стоянка Георгиева-Петрова, Албена Петрова-Кирилова;

Участието ни в проекта обедини работата на всеки член на екипа ни и предизвикателството да вплетем каузата ни „Омбудсман за защита правата на животните“ именно в такъв фестивал беше невероятно.

Разбира се, че развиването личностните качества в децата и тяхната емоционална интелигентност имат връзка с науката-нали за да бъде човек ефективен както в научната си работа, така и в живота трябва да е научен и да развива тези качества-в това сме намерили призванието си!

Поздрави за целия невероятен екип, участвал в проекта!

Високата награда е невероятно признание за нас от авторитетно жури от учени и експерти с международно участие на фестивала „Наука на сцената“!

ЖУРИ ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТИТЕ НА СЦЕНА:

Председател: Пенка Лазарова – Съюз на физиците в България,

Секретар: Милка Джиджова, Съюз на физиците в България,

1. Адриана Тафрова – Григорова, Съюз на химиците в България ,

2. Силвия Стойчева, експерт МОН.

Фестивала откри проф. Иван Лалов – почетен председател на програмата „Наука на сцената“ в България. Интересни химични и физични опити в последния ден на Фестивала демонстрира и Майкъл Грегъри – преподавател от Франция и посланик на „Наука на сцената – Франция“, който бе специален гост на Фестивала и участник в жури.

В тазгодишното издание на Фестивала участват преподаватели, деца и ученици от 12 града от 9 области. Общият брой на учителите с проекти е 36, а на децата и учениците – 70.Фестивалът е част от събитията, с които се отбелязва обявената от ООН по Инициатива на Международния съюз за чиста и приложна физика (IUPAP), Международна година на фундаменталните науки за устойчиво развитие (01.07.2022 г. – 30.06.2023 г.).

Вашият коментар